3 anledningar att servera bubbel

Mousserande vin höjer alltid stämningen på en tillställning, oavsett om det är hemma eller på en restaurang. Med många olika sorters bubbel på menyn finns det något för alla rätter och plånböcker. Här kan du läsa mer om varför det alltid är en bra idé att servera bubbel.

Champagne är festligt

Få drycker associeras med fest och firande på samma sätt som champagne. Det här franska bubblet passar till födelsedagsfirandet såväl som till jobbmiddagen eller fördrinken med kompisarna. Hos Vinoteket.se hittar du prisvärd Champagne som höjer stämningen på festen. Du kan även välja någon av deras färdiga vinlådor, exempelvis ”Champagne & Co” eller ”Vinterbubbel” om du vill prova på många olika sorter. Äkta champagne kommer från vinområdet Champagne i norra Frankrike. Det berömda bubblet produceras enligt strikta regler. Bland annat får endast tre druvorna olika druvor användas och drycken måste genomgå en andra jäsning i flaskan. Den komplicerade tillverkningsprocessen gör att vinerna kommer med en relativt hög prislapp. Eftersom Champagne är dyrt minskar risken för att restaurangen måste hantera överförfriskade gäster eller andra problem relaterade till för hög alkoholkonsumtion.

Mousserande viner ökar i populäritet

De flesta gillar mousserande viner och allt fler får upp ögonen för de olika sorterna som finns. Många tror att det bara finns en sorts champagne, men det är fel. Dels kan de olika druvorna användas på olika sätt för att skapa olika varianter, exempelvis Blanc de blancs och Blanc de Noirs. Det finns även olika sötma och olika årgångar. Som om det inte var nog finns det även många andra sorters mousserande viner, bland annat prosecco, crémant och cava. Konsumptionen av mousserande viner har ökat stort de senaste åren och trenden ser ut att hålla i sig. Utbudet av bubbel ökar och svenskarna gillar att testa nytt. Att servera bubbel, oavsett variant, är alltid uppskattat. Om du är restaurangägare bör du med fördel ha flera olika sorter på menyn så att gästerna kan välja den sorts som de gillar bäst.

Bubbel passar till allt

Många är vana att dricka bubbel som en fördrink, men nu börjar allt fler konsumenter få upp ögonen för mousserande viners potential ihop med mat. Champagne går nämligen utmärkt att kombinera ihop med olika smaker vilket gör att det går att dricka bubbel genom en hel måltid. Den höga fruktsyran i vinet passar bra till även fetare maträtter och tillbehör. Om du väljer ett vin med sötma kan du även dricka det till efterrätten. Om du vill dricka champagne till tyngre maträtter, exempelvis kött, bör du välja en fylligare variant. En vintage chamapgne eller en blanc de noirs kan passa till kött. Dryck är en viktigt del av matupplevelsen. När du skapar menyn är det därför viktigt att du har dryckesvalet i åtanke.