Finrestauranger och lunchrestauranger

Det finns flera olika typer av restauranger och de serverar olika typer av mat. En av de största skillnaderna är kanske mellan finrestauranger och lunchrestauranger. Det är dock som så att en lunchrestaurang också kan vara en finrestaurang på kvällen, men det är ganska ovanligt.

Vad utmärker en finrestaurang?

En finrestaurang har i regel lite finare och dyrare rätter på menyn. Det serveras ofta också finare viner samt andra drycker. Riktigt fina uppläggningar på tallrikarna är vanligt och de allra bästa restaurangerna har chans att få en eller flera stjärnor i guide Michelin som är världstäckande.

Vad har lunchrestaurangen på menyn?

En lunchrestaurang riktar ofta in sig på att servera billigare luncher till sina gäster. Det förekommer buffé och olika fasta rätter. Det är ytterst sällan man finner á la carte på de här menyerna utan det är billigare rätterna man vill åt. De allra flesta som går ut och äter lunch vill inte betala flera hundra kronor för att äta, speciellt om man ska äta ute flera dagar i veckan. En lunch ska helst inte kosta mer än hundra kronor, och då ska bröd och dricka ingå, helst också kaffe och kaka.