Tips inför en dejt på restaurang

En av de allra vanligaste typerna av dejter är att äta middag tillsammans på en restaurang. Enligt vissa är det en tradition att männen är personen som ska bjuda ut kvinnorna på restaurang-dejt, detta gäller dock främst i andra länder. I Sverige är det lite mer avslappnat, speciellt för den yngre generationen. För dem innebär en dejt vanligtvis en träff i alla möjliga sociala sammanhang. Men trots detta kan det ändå vara bra att veta vad du bör tänka på ifall du någon gång skulle bjuda ut/bli bjuden på en restaurang-dejt.

 

Tänk på fräschheten

 

Vare sig du träffat någon du är intresserad av via dejting på nätet eller i verkliga livet finns det några saker du bör tänka på när ni ska gå på första dejten. En av dessa saker är att de flesta av oss bildar ofta vår uppfattning kring andra personer baserat på hur han/hon ser ut, luktar, hur de äter och så vidare. På grund av detta rekommenderas det att du dubbelkollar att du luktar okej. Använder du parfym bör du tänka på att inte använda alldeles för mycket. Borsta även tänderna innan du ska gå hemifrån så din andedräkt luktar gott.

Att välja rätt restaurang

Inför en dejt är det även viktigt att ta en titt på vilka restauranger det finns i området. En dejt bör gärna hållas på en plats som har en mer romantisk stämning. Ett vanligt val är att besöka en restaurang som ligger nära havet, eller en som hålls i källare och har dekorerats med trevliga ljus. Snabbmatställen eller pizzerior är kanske inte det bästa för en första dejt, om ni inte kommit överens om att det är vad ni tycker bäst om. Dock brukar dessa ställen vara platser som par besöker när de varit tillsammans ett tag.

Maten

Skulle det vara första gången du träffar en person kan det rekommenderas att välja mellan restauranger som serverar ”vanlig” mat, mat som baserats på samhället du bor i. Det kan även vara bra att välja en restaurang som har en rätt stor meny vilket ger er flera alternativ att välja mellan. Ett tips är att undvika de mer nischade restauranger, alltså till exempel en libanesisk restaurang eller en indisk. Detta kan nämligen leda till att personen du bjudit ut inte tycker om den maten, speciellt om du inte frågat innan. Dock kan du alltid prata med personen du ska på dejt med och dubbelkolla ifall det är någonting han/hon inte tycker om innan du väljer restaurang.