Spara pengar vid restaurangbesök

När du besöker finare restauranger känner du antagligen till att det kan kosta en hel del. Det kan bli väldigt dyrt ifall du besöker fina matställen regelbundet. Vissa personer undviker att äta på restauranger eftersom de helt enkelt inte har råd. Men det finns ett antal tips på hur du kan spara pengar på dina restaurangbesök.

 

Rabatter

Ett tips på hur du kan spara lite pengar på restaurangbesök är genom att ta del av rabatter. Om du är över en viss ålder kan det finnas flera bra senior rabatter som ger dig billigare måltider. Men det gäller som sagt att du uppfyller ålderskravet och eventuellt andra krav för att ta del av en sådan rabatt.

För studenter finns det sedan studentrabatter. Även dessa har vissa krav du måste uppfylla för att ta del av. Till exempel du måste vara student, vissa studentrabatter har precis som senior rabatter en åldersgräns.

Fler sätt att spara pengar

Finare restauranger har många gånger trerätters eller fler. Ett tips på vad du kan göra är att endast beställa en varmrätt och skippa för- och efterrätten. På så sätt blir det lite billigare för dig. Du kan även välja att dela måltiderna med en vän eller dejt för att spara några kronor.

Vid val av dryck är det bäst att du undviker alkohol eftersom den ofta är mycket dyrare att köpa på restauranger. Välj istället vatten eller juice.

Middags- och lunchspecialer

Det är inte ovanligt att vissa restauranger erbjuder sina gäster lunchspecialer och/eller middagsspecialer. Detta är maträtter som kostar lite mindre än vanligt under en viss tid på dygnet. Genom att välja en sådan maträtt kan du alltså spara lite pengar. Det negativa är att du inte alltid kan välja vilken maträtt du vill ha. Ibland är specialerna kopplade till endast en eller två olika maträtter. Då måste du nöja dig med dessa. Vill du få en bra variation på specialerna kan du se ifall det finns en restaurang som erbjuder buffé som alternativ. Det brukar då finnas ett flertal maträtter du kan välja mellan, eller ingredienser till att sätta ihop en egen maträtt.