Hålla fint på restaurangens utsida

Det är väldigt viktigt att restaurangen ger ett gott intryck, och det börjar redan utanför eftersom utsidan är just det gästen ser först. Beroende på var restaurangen är belägen kan man ha olika möjlighet att påverka utsidan. Att hålla rent och fräscht är dock en bra början. Vid en fristående restaurangbyggnad är det väldigt viktigt att man håller ordning på de omkringliggande ytorna. Ytor som grus är ibland särskilt komplicerade att hålla ordning på.

 

Den fristående restaurangbyggnaden

 

Om man har en fristående restaurangbyggnad, kanske belägen i en herrgård eller i närheten av en annan grusad yta är en effektiv atv harv verkligen bra att ha. Att kratta en grusgång eller större grusad yta för hand tar lång tid, men med en harv tar man sig snabbt över ytan och resultatet blir väldigt bra. En jämn, välkrattad grusad yta ger ett enormt bra intryck jämfört med en grusplan med gropar och massor av ogräs.

 

När det gäller restauranger är det inte ovanligt att de vandaliseras på olika sätt. Ligger byggnaden vid en grusad yta kanske det grävs hål, grus kan kastas omkring och ibland kör människor på gruset med olika fordon i hög fart vilket bidrar till att underlagets yta förstörs. När en grusgång, grusad parkering eller annat vandaliserats är en harv ett väldigt bra verktyg att använda för att få gruset jämnt igen. En stor fördel är att atv harvar finns med olika avstånd mellan tänderna och de kan därför användas till både små och stora gruskorn.

Finns det en uteservering är det självklart också viktigt att den hålls i ordning. Genom att ytan harvas grävs eventuella matrester samt fläckat grus ner i underlaget och det slipper irritera gästerna.

Hålla ogräs borta

Att hålla ogräs borta från restaurangens utsida gör en hel del för det allmänna intrycket. Att använda ogräsmedel kan vara en lösning, men ibland är det bättre att helt enkelt dra bort ogräset. En harv med vikter på går ner i grus och kan lätt slita bort stora mängder ogräs på kort tid. Det medför att underhållet går snabbare, och gästerna kan varje dag mötas av en välvårdad restaurangbyggnad med ren och trevlig utsida.