Inred restaurangen på bästa sätt

Är det dags att öppna en ny restaurang? Eller är det bara dags att göra en omställning i inredningen? Om du ska inreda din restaurang på absolut bäst sätt finns det några saker att ta i beaktning. Det finns mängder med olika stilar som passar olika restauranger. Oavsett vilken stil du har tänkt att din restaurang ska ha finns det ändå några gemensamma nämnare som alla kan tänka på för att inredningen ska bli så bra som möjligt och locka så många kunder som möjligt.

 

Använd väggarna, sätt upp posters

Någonting som verkligen kan påverka kunders känsla av din restaurang är hur dina väggar ser ut. Har du tavlor med en viss typ av konst eller har du till exempel satt upp olika sorters hyllor på väggarna? För att få till väggarna på bästa sätt bör du matcha dem med ditt koncept för restaurangen. Något som allt fler börjat med är att sätta upp posters på väggarna. Först och främst är det oftast billigt. Sedan är det även väldigt lätt att hitta det som passar in på ditt koncept ordentligt.

Ingången

Vad är det första en kund ser när den ska besöka din restaurang? Det är ingången. Därför är det oerhört viktigt att du fångar din kund direkt genom att ha en välkomnande och lockande ingång. Ett exempel på hur ingången kan se ut stod Max för enligt artikeln Max nya restauranger ut där de fick inredningen att likna ett hotells lobby. För att lyckas med din restaurang på bästa sätt bör du lägga krut på ingångens utseende.

Möblering

Hur ska du möblera då? Det beror helt och hållet på vilken stil du har tänkt dig att ha samt vilket koncept du har på din restaurang. Men det som generellt är bra att tänka på när det gäller inredning är tillgängligheten. Det ska vara enkelt och lättförståeligt för en kund att röra sig samt att kunna hitta i restaurangen. Du bör även tänka på att det finns plats för barnvagnar och rullstolar. Om det skulle bli en fullbokad kväll med extra mycket folk i förhållande till bord och stolar, är det bra om du vet hur du hanterar det.

Belysning

Att ha belysning i en restaurang är givet. Men det som du bör tänka på är hur du vill att stämningen på restaurangen ska vara. Vill du ha svag mysbelysning, starka ljus eller levande ljus för en annan sorts stämning? Om du bara vet vad du är ute efter är det bara att ta hänsyn till det när du väljer belysning så kommer du troligtvis inte att bli missnöjd.