Hemleverans av mat 2021 – mer än pizza

Aldrig har det väl varit mer aktuellt att finna olika sätt till underhållning och trivsel hemma än just nu. Rådande pandemitider innebär att vi helt enkelt tvingas till nya rutiner när det gäller socialt umgänge och fritid. Det gäller även restauranger som tvingas skapa nya upplägg för att leverera välsmakande rätter direkt hem till kundens köksbord istället för restaurangens fina lokaler.

Utkörning av mat är med andra ord populärt just nu och vi kan vänta en stigande efterfrågan på smidiga matleveranser 2021. Att beställa hem en vesuvio är passé – nu är det mer än pizza att välja på för hemma-gourmanter!

Mer färg åt vardagen

Att vi får lov att hålla oss hemma i allt högre utsträckning och heller inte roa oss ute på lokal som tidigare är kanske inte drömmen för alla. Med det sagt visar det sig ändå att kreativiteten ökar när situationer uppstår då det som är det vanliga inte längre fungerar.

När både restauranger och konsumenter måste ändra sitt beteende skapas nya upplägg som gynnar båda. Se bara på alla smarta rabattupplägg så som Familydeal där barnfamiljer kan hitta samlade rabatter för diverse inköp; från fritidskläder till restaurangmat. Att endast kunna beställa hem en enkel pizza är ett minne blott, numer går det att få all typ av varm och vällagad mat levererad till dörren för att inta framför TV:n.

Många väljer att ställa till med riktigt tjusig middag hemma – klä upp sig fint och invänta leverans av mat från favoritrestaurangen. Att få alkohol med leveransen går bra i vissa städer, men är ingen självklarhet. Den svenska alkohollagen styr annars i regel när det gäller försäljning av alkoholdrycker.

Smart teknik och appar

Tack vare digitala plattformar och användarvänliga appar kan restauranger enkelt samverka med andra digitala aktörer. En restaurang kan utan problem samarbeta med flera nätbaserade matappar för att inte missa potentiella kunder och generera arbete till de anställda på restaurangen. De praktiska apparna gör det smidigt för kunden att beställa precis den mat som önskas, betala online och få maten hemlevererad. Dessutom varm och nylagad, precis som om den skulle ha intagits på restaurangens vanliga lokal.

När vi står inför utmaningar är det tydligt att tidigare gångbara koncept tvingas nyanseras. För gastronomiska gourmander är matleverans 2020 något helt annat än det var förr. Allt behöver inte kännas som tristess när det vanliga livet blir omkullvräkt – det går att ge färg åt vardagen med lyxig restaurangmat hemma!